Четвер, 28.03.2024, 09:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Оберіть мову

Форма входу

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Творчий звіт мистецьких колективів Теребовлянського району
20:11
Творчий звіт мистецьких колективів Теребовлянського району

У Теребовлі відбувся творчий звіт мистецьких колективів району
30 жовтня у районному будинку культури відбувся творчий звіт мистецьких колективів Теребовлянського району, приурочений 97-ій річниці проголошення ЗУНР під патріотичною назвою «За Україну! За волю! За народ!».
…Теребовлянці з усіх куточків міста поспішали у РБК, яких тепло та урочисто зустрічав оркестр та барабанщиці Теребовлянської школи мистецтв.
А у переповненому залі із урочистої частини, у якій взяли участь представники влади, розпочиналося мистецьке дійство.



„Вірю, що Україна буде єдиною неподільною європейською державою. Тож вірте й ви, що наступні покоління будуть жити саме у такій країні, - закликав у своєму виступі голова райдержадміністрації Юрій Ништа, - А уроки ЗУНР обов’язково допоможуть нам у правильному обранні курсу для досягнення наших цілей. Адже подвиг борців за волю і незалежність України зобов’язує нас, сучасників, відстоювати наші спільні завоювання, боронити наш український дім та наполегливою працею розбудовувати його”.

Хвилюючою була коротка інсценізація виголошення тексту проголошення Західно – Української Народної Республіки, яку представили студенти та викладачі Теребовлянського вищого училища культури. „Український народе, відтепер – ти хазяїн на своїй землі,” – зазвучало гучно та сміливо та нагадало про те далеке перше листопада тисяча дев’ятсот вісімнадцятого року, коли над древнім Львовом піднявся синьо – жовтий стяг, а тисячі українців, хоч не надовго, але відчули себе вільним народом у власній державі.
Далі на сцені один за одним з’являлися колективи, які то миттю переносили у історичне минуле, то примушували глядача заплакати над усвідомленням гіркої сучасності, коли продовжують вмирати сини матерів України, а то й щиро посміхнутися, бо ж у кожному з нас живе козацька душа, а з нею воля і перемога. Виступали народні аматорські ансамблі пісні, танцю Теребовлянського будинку культури, вищого училища культури, центру позашкільної роботи дітей та юнацтва, виконавці Плебанівського, Микулинецького, Іванівського та Лошнівського сільських будинків культури. Завершували концертну програму пісні народного аматорського ансамблю української пісні „Трембовляни” та Струсівської аматорської заслуженої капели бандуристів України „Кобзар”.
Під кінець дійства голова РДА Юрій Ништа та начальник відділу культури і туризму РДА Михало Кузів урочисто передали естафету проведення творчих звітів делегації із Підволочиського району, очолюваної головою райдержадміністрації Борисом Онищуком. Очільник Під волочиського краю подякував за чудовий концерт та зауважив, що професійна планка поставлена дуже високо. Також організаторам та учасникам свята подякував директор обласного департаменту культури, релігій та національностей Григорій Шергей.
Останньою крапкою заходу став духовний гімн України „Боже Великий, Єдиний”, який заспівали усі учасники, організатори, глядачі та гості свята.
В рамках творчого звіту, присвяченому історичним подіям, до пам’ятників Небесній Сотні та Степану Бандері, до могили січових стрільців та меморіалу воїнів ОУН-УПА були покладені корзини квітів.
Джерело :
http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/105414.htm
Фото : Роман Паньків

Переглядів: 889 | Додав: dance | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]