П`ятниця, 29.03.2024, 01:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Оберіть мову

Форма входу

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 25 » Перемога "Любистка" на конкурсі ім. П.Вірського
16:37
Перемога "Любистка" на конкурсі ім. П.Вірського

 

      Ансамбль народного танцю «Любисток» Теребовлянського вищого училища культури, разом із своїм керівником, заслуженим працівником культури України І.Николишиним, успішно подолавши обласний та регіональний тури Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії  імені П.Вірського, був рекомендований у ІІІ-ому, всеукраїнському етапі, що вже стало перемогою.

      ІІІ-й Всеукраїнський тур проходив 7-9 листопада у Києві. Близько 100 кращих хореографічних колективів (а це понад 4 тисячі учасників, 141 танцювальний номер) змагалися у різних номінаціях – одна з яких хореографічні колективи навчальних закладів культури і освіти  І-ІІ рівня акредитації. Саме у цій номінації і репрезентував своє мистецтво ансамбль «Любисток» хореографічними композиціями «Гуцульська рапсодія»,  «Купальська ніч», «Циганський танець».

             Під час конкурсу витав здоровий дух конкуренції. Кожен колектив намагався якомога яскравіше показати свою майстерність, професіоналізм, здивувати оригінальністю художніх номерів та костюмів.  На сцені Національної академії мистецтв – десятки сотень учасників, багатющий колорит українського танцювального мистецтва.

             А в глядацькій залі  оцінює кожен номер високопрофесійне журі на чолі з М.Вантухом, Героєм України, народним артистом України,керівником ансамблю танцю України імені П.Вірського.

           Танцювальний марафон тривав 24 години (7-8 листопада), під час якого було переглянуто сотні хореографічних композицій. Емоційне очікування результатів. Хвилюються керівники колективів та всі учасники… І ось о 21 годині 8 листопада нарешті оголошено номери та колективи, відібрані для участі у гала-концерті.

            Журі відзначили художній рівень, чистоту виконання, технічну майстерність, виразність, емоційність та сценічну культуру хореографічних композицій «Любистка». А колоритний та запальний «Циганський танець» був включений до гала-концерту конкурсу.

          І ось  хвилююча мить нагородження на сцені Національної опери: ансамбль народного танцю «Любисток» Теребовлянського вищого училища культури отримує 1-е місце і  стає переможцем серед усіх училищ та коледжів культури і мистецтв країни. Радість! Торжество! Премога!

          Тригодинний гала-концерт  під гаслом «Україна - єдина» пройшов на одному диханні. У фіналі всі учасники концерту та глядачі виконали Державний гімн України.

          Колектив вдячний спонсорам поїздки-народному депутату України  М.Люшняку та В.Кривінському.

Стаття взята із Теребовлянської газети «Воля» від 14 листопада 2014 р.

 

 

 

 

 

 БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ : http://vk.com/album-40553575_205903443

 

Переглядів: 874 | Додав: dance | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]