П`ятниця, 29.03.2024, 16:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Оберіть мову

Форма входу

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 10 » «Київ модерн-балет» Раду Поклітару порадував Тернополян.
17:59
«Київ модерн-балет» Раду Поклітару порадував Тернополян.

6 лютого на сцені ПК «Березіль» відбулась містерія «Київ модерн -балет» балету Раду Поклітару - «Лускунчик» . 
Від початку перегляду глядачі із захопленістю спостерігали та співпререживали з артистами, були приголомшені величчю костюмів, масштабністю декорацій, мінливістю світлових ефектів, підкорені сценографією, вправністю звукорежисера та професійністю балетної трупи. І це недивно, адже казку «Лускунчик і Мишачий король» лібретист, хореограф і постановник, Раду Поклітару неординарно осучаснив. Глядачі розуміють її як дивовижну різдвяну історію Т. Гофмана, який представляє своєрідну казку в казці, наповнену цікавими подіями, чаруючими моментами. А Раду висвітлює більш філософські розуміння, зокрема, представляє її як нічну фантасмагорію, марення внутрішнього світу Т. Гофмана. І все це за допомогою хореографії, частково буремних і зухвалих танців, які тримають глядача у напрузі протягом всього балету. Відтак, у ньому яскраво спостерігається синтез класики і модерну, де чітко вибудувана драматургія. Митець переосмислює класичні бачення балетних постановок, творячи їх екстра неординарними, емоційними видовищами, що підкоряють серця присутніх. Нестандарність мислення, вируюча фантазія перетворює хореографію на каскад неймовірних пластичних прийомів, зв’язно насичених дією, емоціями і безперервним рухом. 
Головні герої, чуйна дівчинка Марі і Лускунчик, показали чистоту власної душі, ніжну любов, підсилену високою професійною майстерністю хореографії. Здавалося б, така складна музика П. Чайковського, під яку так ритмічно й філігранно виконані усі па. Масові сцени заворожували режисерським баченням і втіленням хореографічних ідей. Напевно більшість присутніх вперше бачили «мишей-балерин». Та як і у всіх казках добро перемагає зло, виносячи свої уроки для молоді і дітей. 
Студенти та викладачі Теребовлянського вищого училища отримали величезний заряд позитивних емоцій, збагатили внутрішній світ ідеями добра, розширили свій кругозір, співпереживаючи з балетною трупою та були вражені новаторською інтерпретацією Раду Поклітару.

Викладач Теребовлянського вищого училища культури У. Перхалюк.

Переглядів: 723 | Додав: dance | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]