П`ятниця, 29.03.2024, 01:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Оберіть мову

Форма входу

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 15 » Теребовлянське вище училище культури ділиться досвідом з молодими талантами
16:43
Теребовлянське вище училище культури ділиться досвідом з молодими талантами

                                                             

   

 

 


Теребовлянське вище училище культури ділиться досвідом з молодими талантами

На початку березня у Теребовлянському вищому  училищі культури пройшов семінар-практикум з хореографії для  учнів Заводської комунальної школи мистецтв міста Чорткова. Ініціатива належала  вчителям школи мистецтв Гоменюк І.А. та Цвях Х.З., а викладачі та студенти спеціалізації «Народна хореографія» схвально відгукнулися і поділитись своїми теоретичними знаннями і практичними навиками  із колегами-хореоргафами та їхніми вихованцями.

 Семінар розпочався вступним словом  директора Теребовлянського вищого училища культури, заслуженого працівника культури, відмінника освіти України -  Виннічика М.І.  Николишин І.О., заслужений працівник культури, голови циклової комісії почергово надавав слово для виступів гостям семінару-практикуму, які  і дискутували, і обмінювалися досвідом та висловлювали свої думки щодо впровадження інноваційних методів роботи з хореографічним колективом. Гостя зі Словенії  Галина Маловшек,   голова українсько-словенського об’єднання «Берегиня», розповіла про перше знайомство та свої враження від хореографічного мистецтва у нашому місті, з яким вона познайомилась через Інтернет спілкування. Після цікавих виступів  тернопільських поетів  Олександри Кари та Івана Кушніра було вручено власні збірки тим, хто на думку поетки, талановито виконував елементи хореографічних поз і па.

Студенти третього та четвертого  курсів під орудою викладачів-методистів Краківської І.В. та Николишина І.О. провели майстер-класи з класичного та народно-сценічного танців (концертмейстери – Слободян Є.М., Крутиголова Ю.М.). Учні школи мистецтв, учасники хореографічного колективу  «Зорепад» (керівник Гоменюк І.А.) зацікавлено спостерігали за майстерністю, філігранністю та неймовірною чистотою виконання  танцювальних рухів, які активно взаємодіяли в показовому процесі.

Після майстер-класів усі учасники практикуму переглянули показ хореографічних композицій різних танцювальних жанрів. Першими подивували учасників артисти сучасного танцю «Fly»  (керівник – Гребеньовська Б.В.) із хореографічною постановкою «Протиріччя кохання». Викладач І.О.Николишин вміло організував всіх учасників семінару, що викликало дискусійні бесіди та коментарії щодо окремих елементів танцю.  Все відбувалось у доброзичливій та теплій атмосфері.

 Із задоволенням учасники семінару-практикуму були зачудовані сюжетною лінією танцю «Червоне і чорне» на мотив пісні О.Білаша «Два кольори» (ансамбль сучасного-класичного танцю «Дивертисмент» - керівник – член Національної хореографів України - Краківська І.В.). Учасників практикуму  вразили креативні костюми виконавців, динамічність композиції.  Експресивний танець «Міражі» у виконанні дивертисментів сприйнявся як майстерний дивосвіт хореографічного мистецтва. Опісля учасники заходу наближено професійно проаналізували не тільки характер танців, але й вміння талановито передати порив душі із майстерністю виконання.

Організатори семінару-практикуму прагнули висвітлити усі навчальні елементи, тому без уваги не могли залишити важливий дисципліну «Композиція постановки танцю» (викладач Сенько М.З.), де студенти самі мають змогу апробувати свої творчі можливості  у практичній постановці танцю з допомогою викладачів циклової комісії.  Продемонстрована  поставка «Веселі пінгвінчики» студентки третього курсу Дяглюк А. зацікавила та зорієнтувала на правильний хід композиції танцю.

Керівник ансамблю «Джерело», відмінник освіти України, викладач-методист, Александрович Г.С. змістовною і цікавою розповіддю про побутування фольклорних танців на теренах нашого регіону, поділилась особливостями їх записів та відтворення.  Усі поринули у чудодійний світ українських фольклорних танців «Голубка» та «Фокстрот».

Головною метою семінару-практикуму було показати колоритні можливості народних танців, тому був представленний яскраво-емоційний «Циганський танець» у виконанні колективу ансамблю народного танцю  «Любисток», художній керівник та балетмейстер-постановник, заслужений працівник культури України  Николишин І.О.

Кульмінаційною вершиною показових номерів став танець-візитка нашої країни «Гопак», характерною ознакою якого є демонтрування героїзму, сили і благородності козаків. Завершальним акордом прозвучала пісня «Моя Україна» у виконанні заслуженого працівника культури України Громика І.Г у поєднанні із хореографічним вирішенням (викладач Самець Е. Т.).

Студенти 3-4 курсів училища провели майстер-клас з віртуозної техніки для учасників та гостей семінару-практикуму.

Семінар-практикум був чітко продуманий та підготовлений: усі учасники і гості були  вражені і задоволені, обдаровані бурхливими оплесками та схвальними відгуками . На адресу навчального закладу, викладачів та студентів були надіслані словесні подяки та запрошення до наступних зустрічей. 

                Викладач Теребовлянського вищого  училища  культури

Перхалюк У.В.

 

 

   

   

   

   

Переглядів: 981 | Додав: dance | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]